2020-07-16 14:10:49• hírek • Bede Emőke

Ittas volt a nagykárolyi baleset egyik érintettje

Képünk illusztráció. Forrás: flickr.com
Képünk illusztráció. Forrás: flickr.com

Szerda délután, nem sokkal fél hét előtt a nagykárolyi rendőrök az Október 25. sugárúton azonosítottak egy 49 éves, helybeli férfit, aki ittasan ült volán mögé, majd pechére érintetté vált egy anyagi károkkal járó balesetben is.

Mivel a sofőr 0,93 mg/l értéket fújt a szondás vizsgálat során, ezért a legközelebbi kórházba kísérték, hogy véralkoholszintjét is megállapítsák. Az ügyben a rendőrség alkoholos befolyásoltság alatti vezetés miatt büntetőjogi eljárást kezdeményezett, ám nem a nagykárolyi férfi volt az egyetlen, aki ilyen helyzetbe került a szerdai nap folyamán.


Nem sokkal korábban ugyanis a szaniszlói Belsugului utcában egy 19 éves fiatalember által vezetett autót is félreállítottak a nagykárolyi rendőrök. A hatóság emberei hiába kérték a sofőrt, hogy mutassa fel a vezetői engedélyét, kiderült, a fiú egyetlen kategóriában sem rendelkezik érvényes jogosítvánnyal. A fiú ellen a rendőrség eljárást kezdeményezett, ugyanakkor nem úszta meg az édesapa sem, aki annak ellenére rendelkezésére bocsátotta a családi autót, hogy nagyon jól tudta, a fiatal még nem ülhetne volán mögé.


Nem csak a nagykárolyi rendőrök bukkantak azonban szabálytalankodókra, hanem a tasnádi kollégáik is. Dél körül, a Felsőszopor és Ákos közötti szakaszon ugyanis félreállítottak egy 41 éves, szamosdobi robogóst, akiről a szondáztatást követően kiderül, jócskán fogyasztott alkoholt indulás előtt. Leheletében a készülék 0,72 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki, melynek okán korábbi sorstársához hasonlóan őt is kórházba kísérték, és természetesen a büntetőjogi eljárást sem úszta meg.


A szerdai nap során egyébként megközelítőleg 61 ezer lej értékben több mint 160 helyszíni bírságot szabtak ki a közlekedési rendőrök. Kiegészítő intézkedésként pedig 15 autóvezető jogosítványát függesztették fel, 7-et ezek közül gyorshajtás miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: